Malzemeler :

4 adet yumurta akı
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
100 gr sütsüz çikolata
50 gr margarin
1 kase vişne kompostosu veya şekerlemesi(Dondurulmuş da olabilir)
1 yaprak yağlı kağıt


Hazırlanışı:

4 adet yumurta akını, 8 kaşık şekeri, 2 kaşık sirke ile katı kar halini alıp rengi şeffalaşıncaya kadar 15 dakika çırpın. Hamuru dişli uç takılmış krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine oval şekilde sıkın.

Yanlarına bir kat daha sıkın. 110 derecede 2,5 saat kurutun. Sonra 3-4 saat sıcak fırında bırakın. Çikolatayı ve margarini benmaride eritin. Kurutulmuş kokoların içine benmaride eritilmiş çikolataları eşit olarak paylaştırın. Çikolataların üstüne vişneleri dizerek servise sunun.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 310
favori
like
share