Yılbaşı Kurabiyeleri

Son güncelleme: 05.11.2009 12:49
  • Yılbaşı Kurabiyeleri - Kurabiyeler - Kurabiye Tarifleri


    noimage

    Malzemeler :

    1 yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    150 gr Tereyağı
    2 su bardağı un
    1 tutam tuz
    1 çay bardağı mısır nişastası
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı tarçın
    ½ limonun ince rendelenmiş kabuğu
    Royal icing krema için
    1 yumurta akı
    250 gr. pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    dilerseniz toz veya sıvı gıda boyası


    Hazırlanışı:

    Kurabiye için ; tereyağı ,yumurta ve şekeri iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru nişasta yardımıyla 1 cm. Kalınlığında açalım. Şekilli kalıplarla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi kurabiye çıkıyor.

    Önceden ısıtlımış 180 derece frında üzerleri kızarmadan pişirelim ve fırından çıkarıp kurabiyelerin soğuması bekleyelim. Kurabiyeler soğurken yumurta akını ve şekeri elimizle iyice çırpalım. Limon suyunu ilave edelim. Kek hamuru gibi akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Kıvam çok sıvı olmamalı.

    Aksi taktirde süsleme sırasında kurabiylerin üzerinden akar. Dilerseniz kremayı farklı kaplara alarak gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz. Renklendirilmemiş krema beyaz renkte oluyor. Bu krema ile de çok şık süslemeler yapabilirsiniz. Hazırladığımız kremayı pişirme kağıdından yapacağımız külahların içerisine doldurup külahın ucunu minicik keselim. Külahı sıkarak kurabiyelerin üzerlerini süsleyelim.

    Royal icing çabuk kuruyan bir krema olduğundan ,çalışırken kremanın üzerini streç filmle örtülü tutmaya dikkat etmenizi öneririm. Süslediğimiz kurabiyeleri bir tepsiye dizip kremanın donmasını bekleyelim. Dilerseniz servis yapabilir ,dilerseniz şık bir kutuya dizip hediye olarak verebilirsiniz.


    alıntı
#05.11.2009 12:49 0 0 0