Yüreğinin Götürdüğü Yere

Son güncelleme: 12.11.2009 13:57
  • noimage

    noimage
    Bir gün yollarımız ayrılsa da ve ben bir yerlerdeysem, seni görme olanağım olursa, boşa geçirilmiş bir yaşam gördüğüm her sefer nasıl üzüldüysem öyle üzüleceğim, aşk yürüyüşünü tamamlayamamış bir yaşam beni hüzünlendirir.
    noimage

    noimage

    noimage
    Kendine dikkat et. Hayatta yanlışların yerine doğruları koymak istediğinde şunu anımsa:

    Yapılacak ilk devrim insanın kendi içinde yapacağıdır, evet ilk ve en önemli devrim budur.
    noimage

    noimage

    noimage
    İnsan kendi hakkında bir düşünceye sahip değilken, ne istediğini, hayattan ve insanlardan ne beklediğini bilmiyorken bir düşünce uğruna savaşmak yapılabilecek en tehlikeli şeylerden biridir.
    noimage

    noimage

    noimage
    Hayatını basitleştirme ve ucuz zevkler uğruna harcama onu. Hayat ilk baharda dağlardaki karların erimesi kadar çabuk sona erer. Anlamadan bitiverir. Yaşadığımız her saniye bize bahşedilmiş birer mucize olsa gerek.O kadar ki, geri alınması ve tekrar yaşanması olanaksız. Bunu bil ve her sıkıntılı anında bunu anımsa. Acıları ve üzüntüleri, hayatının büyük bölümüne yayarak kendini yıpratma.
    noimage

    noimagenoimagenoimage

    Dolu dolu, heyecanla, severek, sevilerek yaşa.
    Sevmekten ve çok sevilmekten korkma.
    Sevmek en yüce değer, ölesiye, uçsuz bucaksız sevmek.
    Sevilmekte bir o kadar.
    Sevmenin güzelliği, sevilmenin ızdırabında sevgisizliğin sızısı içimizde saklı..
    noimage
    noimage

    noimage
    Bir gün arkana baktığında ki o gün mutlaka gelecek tüm benliğini pişmanlık kaplamasın. Yapamadıklarının pişmanlığıyla değil, yapabildiklerinin hazzıyla yaşlan. Her zaman yapılan yanlış nedir bilir misin? Hayatımızın ve hayatımızda yer eden insanlarınhiç değişmeyeceğini sanmaktır, trenin ray değiştirmeden sonsuza kadar gideceğini düşünmektir.
    noimage

    noimage

    noimage
    Oysa kaderin hayal gücü bizimkinden daha renklidir. Artık çıkış yolunun kalmadığını sandığın bir durumda, umutsuzluğun zirveye vardığında, rüzgar hızıyla herşey değişir, alt üst olur ve bir andan ötekine geçerken kendini yeni bir yaşantının yeni insanların içinde bulursun.
    noimage

    noimage

    noimage
    Doğru insan ve insanlarla beraber olmak ise kaderin hayal gücünün renkliliğine değil, tamamen bizim seçimimize bağlıdır. Senin için çirpinan insanlara hak ettikleri değeri ver. Birileri için çırpınan fedakarlık yapan, gerçekten seven insanları yeniden bulmak çok zor. İnsan elindekilerin kıymetini genellikle bilmez. Onları kaybedince değerlerini anlar. Buna fırsat verme, çok geç olabilir.
    noimage

    noimage

    noimage
    Bir gün yolunu yitirdiğini, şaşırdığını hissettiğin zaman ağaçları düşün, onların büyüme biçimini anımsa. Unutma ki yaprağı gür, ama kökü zayıf bir ağaç ilk güçlü rüzgarda devrilir, oysa kökü güçlü ve az yapraklı ağaçta can suyu bin güçlükle dolaşır. Kökler ve yapraklar aynı ölçüde gelişmelidir.
    noimage

    noimage

    noimage
    Çevrendeki insanlar bunu sağlayabilecek nitelikte olmalıdır, olayların içinde ve üstünde olmalısın, ancak böyle gölge ve sığınak bulabilir, ancak böyle doğru mevsimde çiçekler ve meyvelerle dönanabilirsin. Ve sonra önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilmedin zaman herhangi birine öylece girme; otur ve bekle..
    noimage

    noimage


    noimage
    Hayatına girecek insanları belirlerken de buna dikkat et. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin soluk aldıysan öyle soluk al, hiçbir şeyin senin dikkatini dağıtmasına izin verme, bekle ve gene bekle. Dur, sessizce dur ve yüreğini dinle. Seninle konuştuğu zaman kalk ve yürüğinin götürdüğü yere git, yüreğinin belirlediği kişiyi seç..
    noimage


    noimage
    noimagenoimagenoimage

    Susanna Tamaro





    [main-arkaplan-muzik]023[/main-arkaplan-muzik]





#05.11.2009 13:27 0 0 0
  • Duygusal bir sunum olmus.Emegine yüregine saglik
#05.11.2009 19:21 0 0 0
  • Emeğinize Sağlık
#05.11.2009 19:59 0 0 0
  • çokhoş olmuş şiirde çok güzel ellerinize sağlık
#05.11.2009 20:17 0 0 0
  • emeğine sağlık buket abLam
#06.11.2009 11:06 0 0 0
  • Çok güzel olmuş gerçekten emeğinize yüreğinize sağlık.
#07.11.2009 12:31 0 0 0
  • çok güzel bir paylaşım emeğinize sağlık
#12.11.2009 13:57 0 0 0