Malzemeler :

6 adet tavuk but
1 demet roka
1 demet maydonoz
12 dis sarmisak
1 yemek kasigi un
Tuz, karabiber
1 kahve kasigi kekik
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
5 yemek kasigi zeytinyagı
1 cay kasigi hardal


Tarifi:

Roka ve maydonozu ince dograyin.Unu bir tabaga yayip tavuk butunu bulayin.

Zeytinyagini tavada isitip butlari kisik ateste kizartin,üzerine dogradiginiz sarmisaklari ekleyin ve bir kac dakika daha kavurun, tuz,karabiber,kekik,kirmizi toz biber ve hardali ekleyin.

2-3 dakika daha kavurun.Dogradiginiz maydonoz ve rokayi ekleyin ve 1 su bardagi su ilave edin,kapagini kapatin kisik ateste 15 dakkika kadar pisirin.

Yanina pilav yada makarna suna bilirsiniz.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share