Malzemeler :

2 yemek kaşığı kolza yağı
4 parça tavuk, derili
15 g/ ½ oz tereyağı
2-3 kereviz sapı, iri doğranmış
1 büyük soğan, iri doğranmış
2 yemek kaşığı sade un
Bir tutam hardal tozu
450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu
450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan alkollü bir içecek(dry cider)
500 g/1 lb havuç, iri doğranmış
1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi)
Tuz ve biber
Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için.


Tarifi:

Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin. Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın. Güveçte tereyağını eritin, kerevizi ve soğanı ekleyin ve hafif ateşte sık sık karıştırarak, yumuşayana fakat renklenmeyene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Unu ve hardal tozunu ekleyin. Kereviz ve soğanla karışması için iyice karıştırın. Daha sonra sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Sırasıyla stokta ve elmayla yapılan alkollü içecek içerisinde sürekli karıştırın. Tat vermesi için havucu, bir demet otu ve tuzu ve biberi ekleyin ve ardından tabakta toplanan tüm suyla birlikte tavuğu güvece geri koyun.

Suyu tekrar kaynamaya alın, ardından güvecin ağzını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 C`lik (350 F) fırına yerleştirin. 40 dakika veya tavuğun en kalın kısmı bir şiş veya çatalla delindiğinde yumuşak olana kadar pişirin. Tavukların sosun suyuyla kaplanmasını ve tam olarak pişmesini sağlamak için pişirme süresince tavuk parçalarını ters çevirin. 1 demet otu alın ve atın. Tadına bakın.

Defne ve/veya kekik yapraklarıyla süsleyerek, sıcakken servis yapın.

Yanında kremalı patates ve brokoli gibi taze bir yeşil sebze iyi gider.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 243
favori
like
share