Malzemeler :

1 adet bütün Tavuk (8-9 kemikli Tavuk)

2 su bardagi asurelik Bugday

50 g. margarin tuz

karabiber, pul biber


Hazırlanışı:

Asurelik bugdayi aksamdan suda bekletin. Suyunu süzüp yikayin tencereye aktarin ve üzerine 10 su bardagi su ekleyin.

Bugdaylar iyice yumusayincaya kadar pisirin 30-40 dakika, genis ve kenarlari yüksek firin tepsisine aktarin. Tavugu iri parcalar halinde dagitmadan parcalayin, tuz karabiber ekleyip 6 su bardagi su ile haslayin 15 dakika.

Tavugu suyu ile birlikte bugdaya ilave edin ve karistirin. Keskegi 5 dakika önce 175 derecede isittiginiz ve alt üst ayarli firinda 1 saat kadar pisirin.

Üzerine yagda pisirdiginiz pul biberi gezdirin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 328
favori
like
share