ızgara tavuk nasıl yapılır - tavuk ızgara - ızgarada tavuk tarifi

Malzemeler :

6 kg. tavuk (Kemikleri çıkartılmış)
10 gr. sarımsak
20 gr. maydanoz
30 gr. fesleğen
10 gr. dereotu
75 gr. çiçek yağı
50 gr. taze soğan Pilav için :
500 gr. basmati pirinci
100 gr. kızartılmış badem
1 kg. domates
100 gr. gravyer peyniri
20 gr. taze baharatlar
500 gr. karnıbahar
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Tavuğu düz parçalar haline gelecek şekilde kesi. Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz , dereotu , fesleğen, taze soğanı ve çiçek yağını püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin.

Tavukları derili bölümleri aşağıya gelecek şekilde ızgara yapmaya başlayın. Izgara yaparken tavukların üzerinde çapraz ızgara izleri oluşmasına dikkat ederek ızgara yapın. Bu işlem sırasında Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin. Domatesleri ikiye kesip içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak salamander altında eritin.

Haşlanmış karnıbaharlarınızı da baharatlar ile lezzetlendirip tuz ve biber koyarak servise hazır hale getirin. Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 500
favori
like
share