Malzemeler :

50 gr. tereyağı
1-1,5 kg. derisi çıkarılmış ve küçük parçalara ayrılmış piliç eti
1 adet soğan, iri doğranmış
1 diş sarımsak
500 ml. tavuk suyu
1 adet kekik dalı
1 çay kaşığı ararot
1,5 yemek kaşığı su
150 gr. biberli turşu zeytini
Tuz ve karabiber


Hazırlanışı:

Tereyağını bir kapta eritin, piliç parçalarını, soğan ve sarımsağı et pembeleşene kadar kızartın. Tavuk suyunu da ekleyip, kaynamaya bırakın. Köpüğünü alıp tuz, biber ve kekik ekleyip kapağını kapatın ve 1 saatliğine kısık ateşte pişmeye bırakın.

Piliç parçalarını önceden ısıtılmış servis tabağına aktarın, ararot`ı suda çözünmeye bırakın ve sos kabındaki sıvıyı ilave edin. Kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin.

Zeytinleri de ekleyip, pişirmeye devam edin. Baharatını da ayarladıktan sonra, piliç parçalarının üzerine sosu dökün.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 223
favori
like
share