Malzemeler :

30 ml Sıvıyağ
1 Soğan,Tuz, karabiber, Kimyon
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Havuç,1/2 Demet Taze Nane
500 gr Kıyma,2 Diş Sarmısak
Limon Suyu,5 Yufka
50 gr Eritilmiş Margarin


Hazırlanışı:

Soğanı ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede yağı kızdırın. Soğanı, sarmısak, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek kavurun. Son olarak kıymayı ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Havucu temizleyip ayıkladıktan sonra rendeleyin.

Tencereye salça ve havucu ekleyerek kavurmaya devam edin. Kısık ateşte tenceredeki karışımı 20 dakika kadar pişirin. Taze naneyi temizleyip ayıklayın ve ardından ince ince kıyın. Kıyılmış naneyi limon suyu ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı tencereye ilave edip iyice karıştırın. Ardından soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp parçalara ayırın. Fırına dayanıklı dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp birkaç yufka parçasını içine yerleştirin. Kıymalı karışımı yufkanın üzerine yayın. Üzerini kalan yufka parçaları ile kapatın. Yufkaların üzerine tekrar margarin sürüp fırına verin. 20 - 25 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 225
favori
like
share