Malzemeler :

Un 250 g
Margarin 200 g
Pudra şekeri 100 g
Yumurta 1 adet
Nişasta 40 g
Vanilya 1 paket

SÜSLEME İÇİN


Marmelat
Eritilmiş çikolata
Toz fıstık, fındık, hindistan cevizi


Hazırlanışı:

Yumuşatılmış Sana ve pudra şekeri mikserde çırpılır. Çırpılırken yumurta azar azar ilave edilerek 1- 2 dakika daha çırpılır. Un, nişasta ve vanilya ilave edilip tahta kaşık ile yavaşça kanştınlır.

Hazırlanan hamur sıkma torbasının içine doldurulur ve fınn tepsisine degişik şekillerde sıkılır. 220 °C`lik fınnda 25-30 dakika pişirilir.

Süsleme için arzu edilen marmelat çeşitleri veya ttalyan marengası kurabiyeleı-in arasına doldurulup yapıştınlır. Başka bir süsleme olarak da kurabiyelerin uçlan önceden eritilmiş çikolataya daha sonra toz fıstık veya toz hindistan cevizine batınlır.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 552
favori
like
share