Malzemeler :

90 gr. (6 çorba kaşığı) margarin
225 gr. (1 su bardağı) un
Tuz
1 çay kaşığı limon suyu
250 ml. (1 su bardağı) su
2 Çorba kaşığı yoğurt
7.5 ml. (1/2 çorba kaşığı)
Ayçiçek yağı

Harcı İçin:


1 Yumurta
200 gr. tulum peyniri
2 Yumurta sarısı
1 demet dereotu
450 ml. (2 su bardağı) Ayçiçek yağı



Hazırlanışı:

Margarin`i bir tavada eritin. Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz gibi açın, margarin hariç malzemenin tümünü ilave edip yoğurarak bir hamur yapın. Altına un serpip, üzerine nemli bir bez kapayın ve 20 dakika dinlendirin. Harcı hazırlamak için, peyniri bir kaba koyup, yumurta sarısı ve dereotu ile birlikte çatalla ezerek karıştırın. Hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlayıp, 50 cm. çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş ılık margarini dökerek avucunuzla yedirin.

Yağladığınız hamuru çevreden merkeze doğru 15 cm. kadar kesin (ortada tabak genişliğinde kesilmemiş bir alan oluşacaktır). Bu durumda 6 parça kadar yarım üçgen elde edeceksiniz. Bu üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın, diğer parçaları da ilk kapanan hamurun üzerine kapayın. Tekrar dinlendirdiğiniz ve açtığınız hamurun önünüze gelen uzun kısmından 5 cm. katlama payı bırakarak, harcı ceviz büyüklüğünde 3`er cm. arayla dizin.

Kapatmak için harcın önünde 4 cm. pay bırakın. Harcın aralarına ve 4 cm.`lik paya yapıştırmak için yumurta sürün. Katlama payını harcın üzerinden aşırtıp kapatın ve yumurtaladığınız kısımları parmağınızla bastırarak yapıştırın. Hamur keseceği ile 4 cm.`lik payın sonundan yarım ay biçiminde kesin. Hamurun geri kalanına aynı işlemi uygulayın. Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Hazırladığınız börekleri 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 288
favori
like
share