Malzemeler:

4 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
6 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Süslemek için 50 gr file badem



Hazırlanışı:

Önce fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. Un, kabartma tozu, tuz, hindistan cevizi ve karanfili bir kaseye alıp şekeri ekleyerek harmanlayın.

Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edip karışım ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın.

Dövülmüş bademleri, sütü ve yumurtaları ekleyin. Hafifçe unlanmış tezgahta karışımı 2 dakika hafifçe yoğurun.

Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine file badem serpin ve parmağınızla hafifçe bastırın.

Bisküvileri fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirip servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 319
favori
like
share