Patates Püreli Somon ızgara

Son güncelleme: 05.11.2009 17:10
  • Patates püreli somon ızgara tarifi - Patates püreli somon ızgara Yapılışı
    Malzemeler

    4 dilim somon balığı
    Tuz, karabiber
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Püre için
    4 orta boy patates
    Tuz

    Hazırlanışı

    Somon dilimlerini yağlayıp, tuz ve karabiberle ovun. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip somon dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirin.

    Diğer tarafta patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Bir tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ekleyip patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyundan 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalan suyu süzün.

    Patatesleri ezerek püre haline getirin. Ezerken azar azar haşlama suyundan ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Tadını kontrol edip gerekirse biraz tuz ekleyin.

    Patates püresini tabaklara paylaştırın. Üzerlerine birer dilim pişmiş somon yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
#05.11.2009 17:10 0 0 0