Malzemeler :

(35-40 adet)
3 su bardağı un
1 Adet yumurta (çırpılmış)
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
5 çorba kaşığı susam


Hazırlanışı:

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, sirke ve tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Üzerini örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, düz unlu bir yüzeyde merdane ile 10 cm. çapında açın. Tahin, tozşeker ve fındığı iyice karıştırın.

Hazırladığınız hamurların ortasına bir çorba kaşığı tahinli malzeme koyup, hamurların kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Susama batırıp, katlı kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share