Malzemeler :

Hamuru İçin:

5 gr taze maya ya da 1/2 çay kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı su
250 gr ince elenmiş un
4 çay kaşığı zeytin yağı
1 tutam tuz
26 cm tart kalıbı

Doldurmak İçin:


5 çay kaşığı zeytin yağı
1 kg ince doğranmış soğan
Tuz ve biber
Garnitür Olarak:
12 tane ançuvez
12 tane zeytin


Hazırlanışı:

Öncelikle hamuru hazırlayın. Az bir miktar ılık suda mayayı eritin. Bir tabağa ince elenmiş olan unu yığıp ortasını derinleştirin. Sulandırılmış mayayı ve zeytin yağını az bir miktar tuz ile beraber unun içine dökün.

Yumruklarınızla bu karışımı yoğurun ve hamura düz bir şekil verin. Bu hamuru hafifçe yağlanmış olan bir tabağa alın ve üzerini temiz bir bezle örtün. Bu tabağı, içinde ılık su olan bir başka tabağın içinde yaklaşık 30 dakika bekletin.

Kızartma tavasını yağlayın ve ısıtın. Soğanları bu tavada pembeleşinceye kadar kavurun ama yakmayın. Tuz ve biber serpin. Az bir miktar zeytin yağı ile hamuru yağlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde topaçlar haline getirip elinizle sıkarak ince parçalar haline getirin. Herbir parçanın içine zeytinyağında kavrulmuş olan bir miktar soğan koyun.

Ançuvezlere kafes gibi bir şekil verin ve her bir köşesine birer tane zeytin koyun. 200 C ısıtılmış olan fırında 25-30 dakika hamuru pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 265
favori
like
share