YOĞURT TATLıSı

Son güncelleme: 12.05.2008 16:17
  • MALZEMELER

    250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
    250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
    250 gr un (10 çorba kaşığı)
    50 gr irmik
    3 yumurta
    1 kahve kaşığı karbonat
    25 gr margarin

    Şurup malzemesi

    4 su bardağı şeker
    4 su bardağı un
    1/4 limon


    HAZIRLANIŞI

    25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.
#19.10.2005 23:48 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.10.2005 13:52 0 0 0
  • ElLeRiNe SaGlIk....
#27.10.2005 19:25 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#28.10.2005 02:20 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:33 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#28.10.2005 22:12 0 0 0
  • tarif için saol
#15.11.2005 17:01 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:48 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#10.01.2006 23:59 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 12:56 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#22.02.2006 01:13 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 22:19 0 0 0
  • • 3 yumurta
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 1 kahve fincanı tereyağı
    • 3 fincan yoğurt
    • 6 fincan un
    • biraz limon kabuğu rendesi
    • Kabartma tozu
    Şurubu:
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    1- Yumurta, şeker ve yoğurt iyice çırpılır. İçine eritilmiş tereyağı, limon kabuğu, kabartma tozuyla karışmış un ilave edilerek karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp yaydırılır. Fırına verilir.
    2- Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. Bir müddet sonra dilimlenir.
    Şerbeti: Toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğutulur.
#09.04.2008 16:48 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler.
#10.04.2008 17:15 0 0 0
  • tarif için ellerine sağlık
#21.04.2008 15:09 0 0 0
  • sag ol.
#12.05.2008 16:17 0 0 0