MALZEMELER

250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
250 gr un (10 çorba kaşığı)
50 gr irmik
3 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
25 gr margarin

Şurup malzemesi

4 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/4 limon


HAZIRLANIŞI

25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 871
favori
like
share
COCO Tarih: 12.05.2008 17:17
sag ol.
nuray55 Tarih: 21.04.2008 16:09
tarif için ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:15
Tarif için teşekkürler.
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:19
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:13
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 13:56
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:59
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:48
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 15.11.2005 18:01
tarif için saol