250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
250 gr un (10 çorba kaşığı)
50 gr irmik
3 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
25 gr margarin
Şurup malzemesi
4 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/4 limon
HAZIRLANIŞI
25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.
• 3 yumurta
• 3 kahve fincanı şeker
• 1 kahve fincanı tereyağı
• 3 fincan yoğurt
• 6 fincan un
• biraz limon kabuğu rendesi
• Kabartma tozu
Şurubu:
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
1- Yumurta, şeker ve yoğurt iyice çırpılır. İçine eritilmiş tereyağı, limon kabuğu, kabartma tozuyla karışmış un ilave edilerek karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp yaydırılır. Fırına verilir.
2- Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. Bir müddet sonra dilimlenir.
Şerbeti: Toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğutulur.