Malzeme
1 kg uzun patlıcan 1/2kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 4,5 bardak su 200 gr çam fıstığı 125 gr margarin Baharat(yenibahar,karabiber) 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak kızartma yağı
Yapılışı
Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1093
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:08
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 02:13
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:21
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 20:15
tarif için teşekkürler eline saglık
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:10
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:29
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 09:41
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
salamurayaprak Tarih: 10.05.2005 20:05
güzelmiş dostum saol dostum..................