maklube

Son güncelleme: 21.03.2006 00:08
  • Malzeme
    1 kg uzun patlıcan 1/2kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 4,5 bardak su 200 gr çam fıstığı 125 gr margarin Baharat(yenibahar,karabiber) 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak kızartma yağı
    Yapılışı
    Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.
#13.07.2004 12:44 0 0 0
  • wowww bunu anneme bi yaptirayim azimin suyu akti anneeee
#13.07.2004 13:01 0 0 0
  • ABU ACIKTINMI YINE
#13.07.2004 13:19 0 0 0
  • hemde nasil
#13.07.2004 13:27 0 0 0
  • sende hep acsin hmm mutfaktan cikamiycaz desene
#13.07.2004 13:33 0 0 0
  • suan bi pizza siparisi verdim :islik:
#13.07.2004 13:34 0 0 0
  • dogru ama gercekten aylin beni hic tok yasayamazsin genelde acimdir valla ama bu cok enerji harcadigimdan birde az ama SIK yedigimden kaynaklaniyor
#13.07.2004 13:35 0 0 0
  • ev yemegini tutmaz sen pizza ye
#13.07.2004 13:35 0 0 0
  • tabiki tutmaz ama suanki imkan ona el veriyo sadece :D
#13.07.2004 13:36 0 0 0
  • abum cok dogru yapiyorsun en sagliklisi da odur canim SIK SIK ve az az yemek
#13.07.2004 13:36 0 0 0
  • kiyamam sana afiyet olsun canim pizzan
#13.07.2004 13:37 0 0 0
  • insallah afiyet olacak bide gelseydi hani
#13.07.2004 13:37 0 0 0
  • hemen not etmeliyim...görünüsü de güzeldir bu yemegin...
#13.07.2004 14:57 0 0 0
  • cok güzel ellerinize saglik
#10.05.2005 00:43 0 0 0
  • güzelmiş dostum saol dostum..................
#10.05.2005 19:05 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 08:41 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:29 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:10 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:15 0 0 0