YALANCı SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

Son güncelleme: 28.02.2006 22:35
  • MALZEMELER

    1 kg süt
    1/3 paket margarin
    2 kahve fincanı un
    vanilya veya damla sakızı
    sosu için :
    4 yemek kaşığı kakao
    2 adet yumurta sarısı
    50 gr margarin


    HAZIRLANIŞI

    Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz.
    Diğer tarafta 50 gr margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın. Eğer çok katı olursa ılık su ekleyin. Oldukça koyu bir sos elde edince hazırlanan tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
#19.10.2005 23:55 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.10.2005 13:54 0 0 0
  • ElLeRiNe SaGlIk....
#27.10.2005 19:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#28.10.2005 02:22 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:32 0 0 0
  • ellerine sağlık mükemmel
#28.10.2005 22:19 0 0 0
  • ellerine saglık teşekkürler
#15.11.2005 17:02 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:50 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#10.01.2006 23:52 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 16:14 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#22.02.2006 00:57 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 22:35 0 0 0