MALZEMELER

1 kg süt
1/3 paket margarin
2 kahve fincanı un
vanilya veya damla sakızı
[schild]sosu için :[/schild]
4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta sarısı
50 gr margarin


HAZIRLANIŞI

Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz.
Diğer tarafta 50 gr margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın. Eğer çok katı olursa ılık su ekleyin. Oldukça koyu bir sos elde edince hazırlanan tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 686
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:35
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 01:57
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 17:14
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:52
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:50
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 15.11.2005 18:02
ellerine saglık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:19
ellerine sağlık mükemmel
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:32
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
dostbildiklerim Tarih: 28.10.2005 03:22
Ellerine Saglik Tesekkürler