MALZEMELER

Hazırlanış süresi: 1,5 saat
Pişirme süresi: 30 dk.
Porsiyon adedi: 10 dilim

60 gram meyve özlü şeker
80 gram margarin
4,5 çay bardağı un
1 kilo vişne
2 çay bardağı taze krema
1 yumurta
Yarım paket vanilyalı puding
2 çorba kaşığı dövülmüş fıstık


HAZIRLANIŞI

1. Fırını 200 derecede ısıtın, 4 çay bardağı un, meyve özlü şeker ve margarini 4-5 çorba kaşığı çok soğuk suyla yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Vişneleri teker teker kaynar suya daldırıp çıkarın. Ortadan bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Hamuru hafif unlanmış bir tezgahta 28 santimetre çapında açın ve içi ile kenarları yağlanmış 24 santimetre çapında kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Kenarlarını 2 santimetre kadar yukarı çekin. Tabanı muhtelif yerlerden çatallayıp 10 dakika pişirin.
3. Krema, puding tozu ve yurtayı iyice karıştırın. Hamuru vişnelerle kaplayın ve sosu üzerine dökün. Fırında tekrar 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve fıstık ile süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 620
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:34
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 01:58
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 17:12
emeğinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:52
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:50
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 15.11.2005 18:07
eline saglık
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:25
paylaşım için teşekkürler.saolasın
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:30
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
dostbildiklerim Tarih: 28.10.2005 03:25
Ellerine Saglik Tesekkürler