MALZEMELER

1 paket dondurulmuş vişne
1/4 limonun suyu
750 gr toz şeker
2 bardak su
3 ekmek


HAZIRLANIŞI

Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin.Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 755
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:33
ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 30.08.2007 10:57
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:27
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 29.06.2006 01:31
tarif için teşekkürler arkadaşım eline saglık
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:11
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:46
teşekkürler ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:36
Paylaşımın için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:10
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:30
paylaşım için teşekkürler