MALZEMELER

Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz

Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu


HAZIRLANIŞI

Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür.

Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 783
favori
like
share
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:38
Teşekkür ederim ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:36
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:36
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:15
teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:51
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:54
ellerine saglık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:27
tel kadayıfıda çok severim eline sağlık kardeş
merkon Tarih: 14.11.2005 17:02
ellerine saglık
YAĞMUR ZAMANI Tarih: 12.11.2005 13:43
tarifin için teşekkürler