MALZEMELER

250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
1 kg. toz şeker,
1 adet limon.

HAZIRLANIŞI

1 kg. Şekere, 2 su bardağı su konur ve kaynatılır. Üzerine bir miktar limon sıkılır. Şeker hafif kırmızı renge gelince bir kaşık kadar bu şekerli sudan soğuk su içerisine dökülür, katı hale (ağda) gelirse helvanın ağdası olmuş demektir. 250 gr. Yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içerisinde soğutulur, soğutulan ağda beyaz bir renk alıncaya kadar çekilip uzatılarak yoğrulur sonra iki ucu birleştirilerek simit şekline getirilir tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içerisine konur. Üzerine kavrulmuş un dökülerek üç dört kişi tarafından kenarlara doğru çekilerek halka büyütülür bu halka ikiye katlanarak küçültülerek tekrar aynı işlem yapılır. Katlar incelinceye kadar aynı işleme devam edilir. Tel tel olan katlar kopartılarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 757
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:20
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:12
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 13:59
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:58
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:59
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 15.11.2005 17:54
tarifin için saol
YAĞMUR ZAMANI Tarih: 12.11.2005 13:39
Ellerine saglik tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:09
paylaştığınız için saolunuz
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:22
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin