HAMUR AŞI

İçindekiler: Kişi başına 150g koyun eti, 35g buğday unu, yumurta, 10g yağ, 20g maydanoz, kuru nane, karabiber ve tuz

Yapılışı: Bulyon hazırlanır. Kıyma yapılmış ete kuru soğan ve baharat koyularak karıştırılır. Küçük köfteler hazırlanır. Ayrı tencerede kuru fasulye pişirilir. Una yumurta, tuz, ve tuz katıp hamur yapılır. Sonra 1mm kalınlığında yayılır ve üzerine bol un koyulup birkaç kat katlanır. Bıçakla 1mm eninde bant şeklinde kesilip bir az kurutulur. Bulyon yeniden ocağa koyularak kaynatılır. Sonra köfteleri üzerine döküp tekrar kaynatılır.Bir az sonra pişmiş kuru fasulye ve kesilmiş hamur içine dökülür,hazır oluncaya kadar pişirilir.Yemek ocaktan alındığında tuzlanır ve üzerine çok küçük doğranmış sebze atılır. Sofraya verilirken üzerine kuru nane atılır ve yanına ayrıca kapta üzüm sirkesi koyulur.

Afiyet olsun!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 496
favori
like
share