MALZEMELER

10 kişilik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet şeftali
1 su bardağı şeftali suyu
1 paket etimek
Sosu için:
3 adet şeftali
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı meyve likörü
muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi


HAZIRLANIŞI

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye yada kaba yerleştirin. Şeker suy ve şeftali suyunu kaynatıp, ekmeklerin üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hindistancevizini ekleyip karıştırın. Etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Kalan şeftalileri püre haline getirin ve pudra şekeri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra likörü ilave edin. Ekmekleri seris tabağına koyduktan sonra bu sosla beraber servis yapın.
Bu tatlı istenilen baska herhangi bir meyve ile de yapılabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 654
favori
like
share
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:41
Teşekkür ederim ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:18
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:13
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:44
emeğine sağlık arkadaşım
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:37
Paylaşımın için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:12
ellerine saglık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:46
ne yapsak ya bugün bunu bir denesekmi? saolun
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:27
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 16:36
Ellerine Saglik,
Takif icin tesekkürler