MALZEMELER

1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt

Şurup için:

1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su


HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 729
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 11:21
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 22:09
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 16:56
emeğinize sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 10.01.2006 23:34
Paylaşımın için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:07
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
YAĞMUR ZAMANI Tarih: 12.11.2005 12:36
teşekkürler eline sağlık
casper Tarih: 09.11.2005 20:35
:85:ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim.harika bir tarif....
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 15:52
Ellerine saglik cok tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 21:22
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin