MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1+3/4 bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gr bayat ekmek içi
şerbeti için:
1 bardak su
1 bardak tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI

Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın. Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün. 25-30 dakika bir kenarda bekeltin. Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın. İçine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. İçi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün. Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin. Tatlı fırındayken ocakta şerbeti hazırlayın. bunun için şeker ve suyu kaynatın. ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Kare dilimleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 681
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:15
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:16
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 13:48
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:02
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:48
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 15.11.2005 18:00
eline emegine saglık
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:55
emeğine sağlık arkadaş
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:27
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 16:44
Ellerine Saglik,
Takif icin tesekkürler