MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
[schild]süs için:[/schild]
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın


HAZIRLANIŞI

Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 760
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 03.04.2006 02:37
tek sevdiğim tatlı irmik tatlıları teşekkürler tarif için...
casper Tarih: 28.03.2006 19:35
Paylaşımın için teşekkürler
hallavye Tarih: 09.03.2006 15:31
Bu gayet kolaya benziyo sağolasın
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:37
Teşekkür ederim ellerine sağlık
refik Tarih: 01.03.2006 17:08
ellerine sağlık,paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:04
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:30
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:27
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:43
yemek bölümünde insan bir hoş oluyor.Ne güzel bir tarif sizinkiside
ellerinize sağlık