MALZEMELER

1.5 kg süt
1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker


HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 753
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:17
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:08
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:57
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:34
Paylaşımın için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:06
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
YAĞMUR ZAMANI Tarih: 12.11.2005 13:41
Takif icin tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:58
mersi arkadaşım
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:26
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 17:31
Ellerine Saglik,
Takif icin tesekkürler