MALZEMELER

8 kişilik
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
alabildiği kadar un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
şurubu için
bir tutam vanilya
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 adet limon suyu



HAZIRLANIŞI

Su, şeker ve vanilyayı kaynatın. Ateşten alınmasına yakın limon suyunu ekleyin. Koyulaşınca ateşten alın soğumaya bırakın. Bir kabın içinde sıvı yağı, margarini, kabartma tozunu, yumurtayı, yoğurdu ve alabildiği kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar da yoğurun. Hamuru dörde bölün. Her parçasını merdane ile açın. Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın. Rulo yapın. diğer hamurları da aynı işlemlerden geçirin. Sonra bu ruloları parmak kalınlığında kesin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılan 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 677
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:10
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 22:32
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 16:25
emeğinize sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 23:48
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:03
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 14.11.2005 16:07
eline emegine saglık
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 22:50
paylaşım için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 21:25
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 18:25
TaRiF iCiN sAgOl