MALZEMELER

şerbeti için:
2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
[schild]hamuru için:[/schild]
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
muhallebisi için
3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 796
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:23
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:10
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 14:04
ellerinize sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:57
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:03
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 14.11.2005 17:05
paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:06
saolasın
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:25
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:27
TaRiF iCiN sAgO Ellerine saglik