jöleli tatlılar

MALZEMELER:

* 2,5 çay bardağı pandispanya unu
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı hindistancevizi
* 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında su
* 1 paket çilekli jöle (bitkisel olanlardan)
* 3 tane kivi
* 2 tane muz

YAPILIŞI:

1. Pandispanya ununu, yumurtaları, hindistancevizini ve suyu mikserde 7-8 dakika çırpın.
2. 26 cm çapındaki yağladığınız kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp üzerini düzeltin.
3. 150 derecei önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.
4. Jöleyi tarifine göre hazırlayın, 5 dakika dinlendirin.
5. Meyveleri doğrayın ve jöleyle karıştırın. Yine 5 dakika dinlendirin.
6. Ilıyan pandispanyanın üzerine jöleyi boşaltıp buzdolabına alın. En az 2 saat dinlendirip servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share