MALZEMELER

3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu

Şurup malzemesi

1.5 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI

Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 701
favori
like
share
Serendipity Tarih: 02.03.2006 10:51
eline sağlık

kolay bir tatlı
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:20
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:28
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:36
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:42
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:13
ellerine sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:24
Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:29
TaRiF iCiN sAgO Ellerine saglik