RUMELI USULÜ ŞEKERPARE

Son güncelleme: 02.03.2006 09:51
  • MALZEMELER

    3 su bardağı un
    18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
    1 tutam kabartma tozu

    Şurup malzemesi

    1.5 su bardağı su
    17 yemek kaşığı toz şeker


    HAZIRLANIŞI

    Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.
#20.10.2005 00:34 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#28.10.2005 02:43 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgO Ellerine saglik
#28.10.2005 18:29 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:24 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.10.2005 23:13 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 01:09 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#10.01.2006 23:42 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 16:36 0 0 0
  • Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
#21.02.2006 22:28 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:20 0 0 0
  • eline sağlık

    kolay bir tatlı
#02.03.2006 09:51 0 0 0