irmikli tatlılar - irmikli havuç tatlısı nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 1 su bardağı irmik
* 125 gr margarin
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 500 gr havuç
* 1 su bardağı ceviz
* 1 poşet krem şanti
* Şanti için 1 su bardağı süt
* İstediğiniz kadar mevsim meyveleri

YAPILIŞI:

1. Yağı eritin, irmiği ekleyerek kısık ateşte arada çevirerek 20 dakika kavurun.
2. Süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek boza kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan alıp suyla ıslattığınız orta boy bir cam kalıba boşaltın. Üzerini düzeltin.
3. Başka bir tencerede rendelediğiniz havuçları ve kalan 1 bardak şekeri havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Havucu soğutun ve iri kıyılmış cevizi ekleyin, karıştırın.
5. Havuçlu harcı irmiğin üzerine düzgünce yayın.
6. Şantiyi sütle çırpın, havucun üzerine düzgünce yayın. Bir gece buzdolabında bekletin.
7. Meyveleri servis saatinden hemen önce küçük küçük kesin, şantinin üzerine serpin, servis edin. Bolca meyve doğrayarak üzerine tart jöleside dökebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1353
favori
like
share