Bel Kayması Belirtileri Nelerdir

Son güncelleme: 12.12.2014 21:29
  • bel kayması nedir - bel kaymasının sebepleri - bel kayması tedavisiYürürken çok kısa süreler içerisinde durmak belde bir kanal darlığının işaretidir.Kanal darlığı ise genellikle bel kayması ile oluşan bir rahatsızlıktır.

    Bunun dışında her iki bacakla uzun süre ayakta durmakla, uzun süreli oturmakla oluşan uyuşukluklar ve yanmalar bel kayması için belirti olabilecek niteliktedir.

    Geceleri bacaklara sık sık kramp girmesi ve sık sık tutulması yine bel kaymasının bir belirtisi olabilir.


    Bel Kaymasının Tedavisi Nasıl Olur?

    Bel Ağrısı Yorum Bırak »Bel kayması tespit edildikten sonra bu bel kaymasının hareketli olup olmadığına bakılır.Bel kayması oluşmuş ve de hareketsiz bir halde ise buna mutlaka müdahele edilmesi gerekmez.Ama bel kayması hareketli ise hastanın mutlaka ameliyat olması gerekir.Yoksa bu hareketli olan bel kayması hastanın bir süre sonra yürümesini tamamen engeller ve kişiyi evine ve koltuğuna bağlı hale getirebilir.Daha da ilerlerse cinsel güç kaybı veya idrar kaçırma gibi istenmeyen getirileri olacaktır.

    Bel kayması ameliyatları en çok korkulan ameliyatlardandır.Halk arasında platin ameliyatı ya da vida ameliyatı diye bilinen bu ameliyatlarda, gelişen teknoloji ve robotik cerrahi sayesinde sakat kalma ve felç olma riski tamamen ortadan kalkmıştır.

    Bu vidalar genellikle körlemesine gönderilir.Gönderildiği zaman sinire girme ve sinir zedeleme riski vardır.Ama günümüzde bu riski ortadan kaldırmak için özel bir teknoloji kullanılmaktadır.Bu teknoloji sayesinde vidanın nereye gitmesi gerektiği önceden planlanabiliyor ve ona göre vidalar yollanmaktadır.Böylelikle bu ameliyatı olacak hastalar son derece rahat ve sakat kalma veya felç olma riski olmadan ameliyata girebilirler.


    Bel Kayması Nasıl Olur?

    Bizi taşıyan omurga dediğimiz kemiklerimiz vardır.Bu kemiklerin iç yüzeyleri ve dış yüzeyleri bir çizgi halinde giderler ve birbirinin tam üstünde olacak şekilde birbirlerini takip ederler.

    Eğer bu omurgalar üzerinde kayma olursa bu omurgalar üzerindeki düz çizgi bozulur.Bunun sonucunda bir omurga diğerine doğru daha öne çıkar.Bel kayması denilen olay temelde bundan ibarettir.

    Bu kayma olayı sonucunda bu omurganın arkasından geçen omuriliğimiz sıkışır ve her iki bacakta ağrı, uyuşukluk yanma gibi hisler meydana gelir.Yürürken sık sık durmak zorunda kalırız.

    Bu bel kayması doğuştan oluşabileceği gibi bir düşme, kaza veya ağır doğum sonucunda da oluşabilir.

    Çocukken genellikle hepimiz bir şekilde düşmüşüzdür.Bu tip kazalarda belimizde bir kayma oluşabilir.Bu kayma bir ömür boyu sabit kalabilir veya hayatımızın bir döneminde hareketli hale gelebilir.

    Özellikle bayanlarda menapoz sonrası veya erkeklerde de kemik erimesi sonrası bu kayma aktif hale gelir ve daha hareketli olmaya başlar.


    Sürekli Bel Ağrısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

    Bel Ağrısı
    Özellikle kronikleşen bir bel ağrısında organik bir sebep aramak gerekir.Özellikle yaşlılarda östroporoz ki bu östroporozların bazılarında kompeksiyon kırığı adı verilen omurga kırığı olabilir.Bu omurga kırıkları ise bir takım hastalıklardan kaynaklanabilir.

    Bunların bazıları kan tahlilleri ile, doktor muayenesi ve bir takım görüntüleme teknikleri ile ortaya çıkarılabilir.Özellikle 60 yaş üstü bel ağrılarında ve 12 yaşın altındaki bel ağrılarında çok daha dikkatli davranmak gerekir.

    Yaşlılarda genellikle östroporoz ve kireçlenme sebebi ile bel ağrıları görülmektedir.Gençlerde ise daha çok kötü kullanıma bağlı bel ağrıları görülmektedir.

    alıntı
#06.11.2009 14:13 0 0 0