Muzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı - Muzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Oktay Usta



Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su b. yoğurt
1 su b. toz şeker
1 su b.irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 su b. söke un

Şerbeti için:

4 su b. su
3 su b. toz şeker
1 dilim limon

Pudingi için:

1 poşet söke muzlu puding
3 su b. süt

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yoğurdu ve limon kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Hepsi karışınca üzerine kabartma tozu, irmik ve unu (ortalama 1 su b.) beraber karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derecelik fırında pişirin.

Bu arada şerbeti de ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer tarafta muzlu pudingi hazırlayıp soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp kürdanla delerek çekmesini sağlayın. Şerbeti çekince üzerine muzlu pudingi dökün. (eğer sertleşmişse biraz ılık süt ile kıvamını açın.)
Muz dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share