Anamın Cevizli Hamur Tatlısı - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi



Malzemeler :
1 su b. yoğurt
2 yumurta
2 çorba k. tereyağı
1 tatlı k.karbonat
alabildiği kadar söke un

Şerbeti için:

4 su b. toz şeker
2,5 su b. su
1 dilim yeşil limon

Üzeri için:

ceviz

Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına yumurtayı ve yoğurdu alarak çırpın. Daha sonra tereyağını da eritip içine ilave edip çırpın. Karbonatı da ekledikten sonra 10 çorba k. söke unu ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir süre dinlendirdikten sonra oval şekilde açarak rulo yapın. 2 parmak arayla kesip üzerine bastırıp düzleştirin.

Bu sırada şerbetini hazırlayıp soğutun.

Hamurları kızgın yağda kızartıp direkt olarak şerbetin içine alın. Bir süre karıştırarak hamurların şerbetini çekmesini sağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca iri kırılmış ceviz serperek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 386
favori
like
share