Tarçınlı Armut Tatlısı - Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi



Malzemeler :
1 litre süt
1s u b.toz şeker
2 çorba k.mısır nişastası
1 çorba k.pirinç unu
1 p.vanilya

Üzeri için:

6 adet armut
1 su b.toz şeker
4 adet karanfil
Yarım limon
Toz tarçın


Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba k.mısır nişastası,1 çorba k.pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edin. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Çok yoğun olmayan bir krema elde edeceksiniz.
Kremayı servis kabının altına yaydıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin.

Armutları soyduktan sonra 2’ye bölerek çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra tencereye iç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Armutların üzerine yarım limon suyu sıkın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,az miktarda su ve 4 adet karanfil ilave edip armutları pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 321
favori
like
share