Toyota Formula'da hedef büyütüyor

Son güncelleme: 12.11.2005 17:32
  • Formula 1 takımlarından Toyota'nın teknik direktörü Mike Gascoyne, gelecek yıl takımının Formula 1'in kazanan takımları arasında olması gerektiğini söyledi.

    noimage
    Japonya'nın ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, Çin Grand Prix'sinde Ralf Schumacher'in üçüncü olmasıyla Formula 1 Markalar Şampiyonası'nda bu yıl dördüncü sırayı aldı.

    Toyota ayrıca, bu yıl düzenlenen yarışlarda Ralf Schumacher'le podyumda ilk kez yer buldu ve Jarno Trulli'yle ilk pole pozisyonunu kazandı.

    Gascoyne, "sanırım ne yapatığımızı bildiğimizi kanıtladık. Fakat artık yarış kazanmaya başlamalıyız" dedi ve ekledi: "Biraz şanslı olsaydık bu yıl bir yarış kazanabilirdik. Ama bu önümüzdeki yıl olmak zorunda."

    Indianapolis pişmanlığı

    Gascoyne ayrıca Toyota'nın sadece üç marka ve altı otomobilin katıldığı olaylı ABD Grand Prix'sine katılmayışından da pişman olduklarını söyledi.

    ABD GP'sine Michelin marka lastik kullanan takımlar katılmamış ve Ferrari, yarışı Michael Schumacher ve Rubens Barichello'yla ilk iki sırada bitirerek 18 puan almıştı.

    İtalyan takımı bu puanlarla Markalar Şampiyonası'nı Toyota'nın 12 puan önündce üçüncü sırada bitirdi.
#20.10.2005 02:07 0 0 0
  • parayı veren herşeyi büyütür
#12.11.2005 17:32 0 0 0