Malzemeler :
1 bağ kuşkonmaz
1 çay b. krema
1 soğan
1 diş sarımsak
3 çorba k. un
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
su
Hazırlanışı :
1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın.Soğanı kavurun.1 bağ kuşkonmazın kabuklarını soyun.Kuş konmazları şnce olarak kesin.Tenceredeki soğanların üzerine kuşkonmazları ilave edin ve kavurun.Üzerine 3 çorba kaşığı söke unu ilave edin ve kavurun.
Daha sonra üzerine 1 su bardağı soğuk su ve 1 çay bardağı krema ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin çorbayı kaynamaya bırakın.En son ince kesilmiş olan dereotunu ilave edin.Çorba piştikten sorna servis tabağına ilave edip servis edin.