Pırasalı Poğaça

Son güncelleme: 06.11.2009 17:07
  • noimage

    Malzemeler :

    2 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı buğday unu
    4 yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı yoğurt
    200 gr. ezilmiş beyaz peynir
    3 sap ince kıyılmış pırasa (beyaz bölümünden)
    1 paket kabartma tozu
    Tuz


    Hazırlanışı:

    Yumurtalar çırpılır. Buna sırayla sıvıyağ, yoğurt, ezilmiş peynir, ince kıyılmış pırasa, kabartma tozu, unlar ve tuz karıştırılarak ilave edilir. Karışım yağlanmış unlanmış tepsiye dökülür. 220 derece ısıtılmış fırına verilir.

    Poğaçanın piştiği kürdan batırılarak anlaşılır. Piştikten sonra baklava şeklinde veya kare parçalara,v.s. kesilip çay veya yoğurt ile servis yapılır.


    alıntı
#06.11.2009 17:07 0 0 0