Malzemeler :

1 kg Yufka
5 Patlıcan
10 Sivribiber
2 Domates
2 Diş Sarmısak
Kırmızı Pulbiber
Tuz


Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyun.Domateslerin kabuklarını temizleyin.Her ikisini de küp şeklinde doğrayıp ince kıyılmış sivribiberle birlikte karıştırın.Sarımsak ,tuz ve pulbiber ilave edip iç malzemesini hazırlayın.

Yufkaların yuvarlak kenarlarını keserek büyük kareler çıkarın.Her bir yufkayı dörde bölüp kare yufkalar elde edin. Hazırladığınız bu kare yufkaların ortalarına iç malzemesini yerleştirip kenarlarını toplayarak katlayın.

Sıcak fırında 20-25 dk pişirin.

Domates,salatalık,havuç ve maydanoz ile birlikte servis yapın.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share