Malzemeler :

Lasagne 10 adet
Taze domates 1 adet
Tereyağı 60 g
Beyaz mantar 350 g
Yağı alınmamış süt 900 ml
Buğday unu 55 g
Hindistancevizi 1 tutam
Patlıcan 1 adet
Rendelenmiş Parmesan peynir 35 g
Tuz zevke göre
Biber zevke göre


Hazırlanışı:

Mantarları dilimleyip patlıcanları halka halka doğrayınız. Domatesi soyunuz, çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Patlıcanları, yapışmayan tavada 2 dakika kadar çeviriniz. Tereyağını kulplu bir tavada eritiniz, mantarları koyup birkaç dakika pişiriniz. Domatesi ekleyip tuz ve biberle çeşnilendiriniz.

Beşameli hazırlamak için tereyağını bir sos kabında eritip topaklaşmasını önlemek üzere yumurta çırpıcı ile karıştırarak unu ekleyiniz. Sıcak sütü ve bir tutam hindistancevizini ekleyiniz, tuz koyup bir yandan karıştırırken bir yandan da kaynar duruma getiriniz.

Fırın kabını tereyağı ileyağlayarak bir dolu kepçe beşameli ve malzemeyi dökünüz, iki kat Lasagne koyup malzemeyle ve beşamelle kaplayınız ve rendelenmiş Parmezan Peyniri serpiniz. Bir lazanya bir malzeme biçiminde beş kata dek devam ediniz. En üst katmanı sos ve beşamelle kaplayıp biraz Parmezan Peyniri serpiniz. Kızgın fırında (220 °C) 20 dakika kadar pişiriniz.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share