Malzemeler :

Un 4 3/4 su bardağı 520 gram
Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram
Yumurta 2 adet 100 gram
Sirke 1 yemek kaşığı 10 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Yeşil mercimek 1/3 su bardağı 60 gram
Zeytinyağı 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Kara Biber 2/3 tatlı kaşığı 1.5 gram
Margarin 3/4 su bardağı 150 gram


Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba ele, 4 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz ekle, karıştır, ortasını aç, 1 yumurtayı kır, sirkeyi koy, 1 su bardağı suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 7-8 dakika yoğur, üç parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir.

Diğer taraftan, yıkanıp bir gün önceden 1 su bardağı su ile ıslatılmış mercimeği, yumuşayıp, suyunu çekene değin, 30-35 dakika pişir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 3-4 dakika öldür, ocaktan al.

Kalan yumurtanın sarısını ayır, beyazını, 1/2 yemek kaşığı tuzu, kara biberi ve mercimeği soğana ekle, karıştır. Yirmiye böl. Oda sıcaklığındaki margarinin 1 yemek kaşığı ile tepsiyi yağla, kalanını altı parçaya ayır.

Bezeleri ayrılan undan kullanarak 25 santimetre çapta aç aralarına birer parça yağ sürerek üst üste koy, buzdolabında 10 dakika dinlendir, un kullanmadan 50 santimetre çapında aç, üzerine 2 parça yağı sür, bohça şeklinde katla, buzdolabında 10 dakika daha dinlendir ve tekrar 50 santimetre çapta açıp, son 2 parça yağı sür, tekrar bohçala.

Buzdolabında 10 dakika daha dinlendirdikten sonra enine dört, boyuna beş parçaya kes, her parçayı kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde elle incelt, mercimekli içten koy, uzun kenarlarını üst üste getirip içi kapat ve katlanan kenar üste gelecek şekilde tepsiye diz. Yumurta sansını çırp, böreklerin üzerine sür. Önceden ısıtılmış, orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 25 dakika pişir.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share