Fırında Çinekop Izgara nasıl pişirilir

Fırında Çinekop Izgara Yemek Tarifi - 4 kişilik

Kalori : 260 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 25 dk.
Zorluk : 2
Mutfaklar : Akdeniz,Dünya
Özellik : Barbekü,Davet Yemekleri,Fırın Yemekleri
Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Diyet Yemekleri
Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen

Malzemeleri
# 8 Adet Çinekop Balığı
# 1 Su Bardağı Çiçek Yağı
# 1 Su Bardağı Un
# 1 Yarım Limon Suyu
# 1 Su Bardağı Domates Suyu
# 1 Tutam Tuz

Hazırlanışı

Çinekopların içini ve dışını temizleyip, soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün. İki tarafını unlayın. Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın. Una buladığınız çinekopları bu suya batırın. Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin. Alt üst kızarana kadar pişirin. Servise çıkarırken yanına haşlanmış patates ve baharatlı dilim tereyağı koyabilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 37638
favori
like
share
KaRaKıZ Tarih: 25.03.2012 14:59
teşekkürler
AYIŞIĞI Tarih: 14.12.2010 17:30
çinekop tarifi

Bol zeytinyağı , minik minik doğranmış bol sarımsak , kırmızı pul biber , kekik ve tuz bir kapta karıştırılır.

Ayıklanmış ve yıkanmış balıklar bu karışıma iyice bulanarak yağsız fırın tepsisine dizilir.

Artan yağlı harç , tepsideki balıkların üzerine gezdirilerek 180-200 derece fırında pişirilir.

Kabuksuz balıklara bu sos ile pişirme yöntemi daha çok yakışıyor ; dilimlenmiş palamut , fileto mezgit gibi....

Tabii bu arada bu pişirme yöntemin de mutfağın , balığı ızgara yada tavada pişirdiğimiz gibi kirlenmemesini de göz ardı etmemek gerekir..
AYIŞIĞI Tarih: 14.10.2010 13:26
fırında cinekop nasıl pişirilir
Fırında Çinekop Tarifi 1

Malzemeler;

* 1 kilo çinekop,
* 1 su bardağı mısır unu,
* Tuz ve tepsi ölçüsünde yağlı kağıt.

Yapılışı;

1. Çinekopları temizleyip,yıkayıp,süzün.
2. Tuzunu serpip,mısır ununa bulayın.İsterseniz iç kısmına 1 çay kaşığı tereyağ sürün.
3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip,üzerine balıkları dizin.
4. Önceden ısıttığınız fırında, kızarıncaya kadar pişirin.

Fırında Çinekop Tarifi 2

Malzemeler:

* 1 kg. çinekop (10 cm. defne yaprağı)
* 1 baş soğan
* 5 diş sarımsak
* 1 fincan sıvı yağ
* Tuz
* 8-10 dilim limon

Yapılışı:
Balıkları kafalarını koparın, içlerini çıkarıp yıkayın. Soğanları pizaylık doğrayın. Sarımsakları soyun. Bır fırın tepsisini yağlayın, üzerine balıkları tek sıra halinde dizin, değer kalan malzemeleri de balıkların üzerine homojen serpiştirin. Balıklar pişene kadar fırında pişirin.