Malzemeler :

Un 500 g
Sana 300 g
Pudra şekeri 150 g
Yumurta Beyazı 1 adet
Vanilya 1 paket

SÜSLEME İÇİN


Çikolata
Fındık
Hindistan cevizi Toz fıstık
Badem


Hazırlanışı:

Unun ortası açılır, Sana, pudra şekeri, vanilya ve yumurta beyazı koyulup krema haline gelinceye kadar elde yoğrulur. Hamur gereğinden fazla yoğrulduğunda lastiklenme olacağından ve bundan ötürü kurabiyeler piştikten sonra sert olacağı için dikkat edilmelidir.

Hazırlanan hamur üzeri naylonla örtülü 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur merdane ile açılır, kupat ile istenilen şekillerde kesilir ve tepsiye dizilir. ~ 180-200 °C`lik fınnda 25-30 dakika pişirilir.

Süsleme olarak tatlı kurabiyenin ortasına benmaride (sıcak su banyosunda) eritilmiş çikolata sıkılır. Üzerine fındık veya badem konur. Bir diğer süsleme olarak kurabiye eritilmiş çikolataya batınlıp üstüne hindistan cevizi tozu veya rendelenmiş fıstık, badem, fındık konur.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 632
favori
like
share