Malzemeler :

3 adet yufka,
200 gr.kıyma,
1 adet soğan,
1 su bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviziçi,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çorba kaşığı margarin,
Tuz ve karabiber.

KIZARTMAK İÇİN:


3 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu,
Sıvıyağ


Hazırlanışı:

Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun.

Bulguru yıkayıp süzün.İri dövülmüş cevizi,baharatları ve bulguru ilave edin.Yaklaşık 2-3 dk.kadar kavurup ateşten alıp soğutun.

Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın.Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 327
favori
like
share