Ayvalı Turta (6 Kişilik)

Son güncelleme: 06.11.2009 20:44
  • MALZEMELER
    3 adet yumurta
    6 yemek kaşığı toz şeker
    7 yemek kaşığı tepeleme un
    125 gr margarin
    Yarım limon suyu
    Yarım limon kabuğu rendesi
    1 paket kabartma tozu
    2 adet ayva
    2 yemek kaşığı bal


    HAZIRLANIŞI
    Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.
    Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün. Ayvaları soyup ince dilimleyin. Turtanın üzerine dizin. Balı üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süsleyip servise sunun.
#06.11.2009 20:44 0 0 0