kandil simidi nasıl yapılır - minik simitler - kandil simitleri

Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için;
*Yumurta sarısı ve susam
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemeleri ile hamuru yoğurun ve 1 saat buzdolabında bekletin.
2.Dolaptan çıkardığınız hamuru oda ısısında 10 dakika bekletin.
3.Hamurdan koparacağınız küçük parçalardan minik minik simitler oluşturun.
4.Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirdikten sonra, üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 630
favori
like
share