BMW M3 GTS

Son güncelleme: 06.11.2009 21:28
  • BMW M3 GTS - BMW M3 GTS Özellikleri - BMW M3 GTS Hakkında - BMW M3 GTS Resimleri

    Esrarengiz M3'ün kimliği açıklandı

    Esrarengiz BMW M3'ün kimliği açıklandı: BMW M3 GTS. Bu model Bavyeralıların şimdiye kadar ürettiği en uç noktadaki E92 3 Serisi.

    noimage

    Standart M3'te kullanılan 4.0 litrelik motor baz alan yeni bir 4.4 litrelik motorun kullanıldığı GTS'te maksimum güç 36 beygirlik bir artışla 450 beygire ulaşmış. Çift kavramalı yedi ileri oranlı şanzıman aynı zamanda sürücünün sürüş karakterine uyum sağlıyor. Kullanılan yeni titanyum son susturucu ile motorun sesi gerçekten muhteşem çıkıyor. Bunu videoyu izleyerek sizde duyabilirsiniz.

    Önlerde 255/35 ve arkalarda 285/30 lastiklerle sarılan 19 inç alüminyum alaşım jantlar ile yere sağlam basan GTS'in süspansiyon sisteminde de bazı iyileştirmeler yapılmış. Sarı renkli helezonların bize anlattığı ise süspansiyonun standart M3'lerden daha sert olduğu. Nurburgring'te çekilen ilk fotoğraflardan da hatırlayabileceğiniz gibi bbagaj üstünde gerçekten büyük bir spoiler bulunuyordu. Seri üretim versiyonunda da yer alan bu spoiler otomobilin üzerinden geçen rüzgarı otomobilin lehine bir baskı uygulayacak şekilde tasarlanmış.

    noimage

    BMW M3 GTS'in içinde ve dışında da bazı değişiklikler yapılmış. Ağırlığı azatlmaya yönelik bu değişikliklerden dış kısımdakilerden en önemlisi karbon fiber tavan. Eski nesil M3 CSL'den tanıdığımız bu uygulama ve artan güç sayesinde yeni GTS, CSL'nin Nurburgring Pisti2nde elde ettiğinden daha iyi bir değere imza atacağından emin.

    noimage

    İç mekanda ise ilk göze çarpan gövde rengi takla kafesi oluyor. Takla kafesinden başka yarış otomobillerinden alınan bir de yangın söndürme sistemi mevcut. Bu sistem olası bir kaza anında yakıt akışını ve elektriği keserek yangın çıkma ihtimalini düşürüyor veya mevcut bir yangının daha tehlikeli bir hal almasının önüne geçiyor.

    noimage

    İç mekanda standartlara göre daha hafif olan yarış koltukları dikkat çekiyor. Sürücüyü saran yan destekleri özellikle virajlarda sürücünün araç üzerindeki hakimiyetini arttırıyor.

    noimage

    Bu göz alıcı otomobilin fiyatı ise 115 bin Euro. Almanya'da Mayıs 2010'da satışına başlanacak olan M3 GTS spor otomobil dünyasında yeni bir hayal olarak yollara çıkacak.
#06.11.2009 21:28 0 0 0
  • BMW M3 GTS Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 06.11.2009 21:28