Malzemeler:

• 1/2 Kg Erişte

• 1 Kase Nohut

• 2 Çorba Kaşığı tereyağı

• 250 gr Kuşbaşı Et

• 1 Adet Soğan

• 1 Adet Domates

• 2 Su Bardağı Yoğurt

• 3 Diş Sarmısak

• Tuz, Karabiber

• Kırmızıbiber


Tarifi:

Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun.

Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.

Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün.

Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 232
favori
like
share